”Shame dies when stories are told in safe places”

Välkommen med på Storytelling retreat i underbar och kreativ miljö vid konstverkstaden Malakta 18-20 juni 2021.

Genom meditativa aktiviteter där vi stillar oss och lyssnar inåt kommer vi i kontakt med våra inre berättelser – de som bränner och betyder – de som vill berättas av just oss.

Under helgen får vi njuta, återhämta, och samla krafter genom bl.a. meditativ andning, qigong, yoginidans och ljudbad. Ann-Luise Bertell leder oss parallellt i workshop där vi berättar och lyssnar, får verktyg för att bygga upp en intressant och berörande berättelse. Fokus ligger på de hälsofrämjande effekterna som berättande mellan människor ger. Utöver programmet umgås vi kravlöst i den inspirerande miljö Malakta erbjuder.

Workshops:

Andningstimme – Anna-Sara Sidbäck

Vi inleder helgen med en andningstimme. Din andning är en väg in till ditt inre – till din själ. Andningen är en bro som binder samman kroppen och sinnet, själen och det kroppsliga, det medvetna och det omedvetna, jaget och andra. Vårt utrymme att andas startar redan innan vi föds, och följer oss sedan genom livet. Att kunna andas är en superkraft!

Under denna timme bekantar vi oss med vårt inre barn och med varandra.

Anna-Sara Sidbäck är psykiatrisk sjukskötare, diplomerad hormonterapeut och Andningsskola handledare.

Qigong och yoginidans – Annika Wiklund-Engblom

Vi inleder mornarna med en lugn qigong där vi balanserar oss och hittar ett inre fokus för dagen.

Under lördagen leder Annika Wiklund-Engblom ett längre pass i det hon kallar yoginidans som hon själv har utvecklat och grundar sig i hennes kunskaper i yoga, indisk klassisk dans, qigong, chanting och meditation. Yoginin i sig är en arketyp av en ”empowered” kvinnogestalt och i dansen används rörelseserier, handmudras, ljudvibrationer m.m. i långsamma rörelser, för att uttrycka känslor och symboler.

Annik Wiklund-Engblom a är pedagogikforskare, projektledare för Naturkraft på folkhälsan, styrelsemdlem i GLÖD.

Berättarworkshop – Ann-Luise Bertell

Under helgen går vi in i berättandets underbara värld. Genom olika övningar och metoder får vi verktyg för att komma i kontakt med våra inre berättelser som har format oss till dem vi är  – de som bränner och betyder och vill berättas av just oss. På ett lättsamt och roligt sätt utforskar vi våra upplevelser och får verktyg för att bygga upp en intressant och berörande berättelse. Fokus ligger i att berätta tillsammans i en trygg och tillåtande miljö och på de hälsofrämjande effekterna som berättande mellan människor ger.

Ann-Luise Bertell är författare, skådespelare, teaterchef på Wasa Teater och grundare till GLÖD – Österbottens berättarcentrum.

Coronaanpassning:
Storytelling retreatet har begränsat antal platser på 10 personer. På plats finns handsprit och vi använder vid behov ansiktsmasker. Vid strikta coronarestriktioner finns möjlighet att dela upp gruppen i ytterligare och gemensamma aktiviteter hålls utomhus.

Endast 7 platser lediga. Passa på att boka din plats nu till vårt fina
Early Bird erbjudande: 179 euro (fram till 30 april)
Normal-pris: 220 euro (1-31 maj)

I priset ingår veganska måltider som gör gott för både kropp o själ samt möjlighet till övernattning i dubbelrum eller sovsal.

Helgen är fullbokad men vill dig för om eventuella reservplatser kontakta oss på maja@malakta.fi

Storytelling-retreatet arrangeras i ett samarbete mellan GLÖD – Österbottens berättarcentrum r.f. och Art in Malakta r.f..