Tisdag 22.8 kl 18.00

Folkmusikkonsert med trollen Skrubiluttan Å Skrubilej för barn och barnlika. Konserten innehåller roliga, rytmiska och stämningsfulla låtar varvat med spännande påhitt och historier ur trollens vardag. Tillsammans med Skrubiluttan Å Skrubilej får även publiken delta i musikskapandet i en fantasiorkester med sång och spel på egna instrument. Du kan ta med ett litet rytminstrument, så spelar vi tillsammans musik från “Fantásien”! Konsertens längd är omkring 45 minuter.
Skrubiluttan Å Skubilej består av Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin som båda är professionella folkmusiker. Deras instrument är sång, fiol, gitarr, mandolin m.m.

Konserten är gratis!
Välkommen!

Om musikerna
Désirée Saarela-Portin är singer-songwriter samt utbildad musikpedagog från yrkehögskolan Novia med folklig sång som huvudämne. Désirée har studerat folkmusik vid Sibelius-Akademins folkmusikavdelning där hon avlade sin magisterexamen hösten 2013. Désirée har i huvudsak fokuserat sig på den finlandssvenska folkmusik- och folksångstraditionen. Désirée uppträder både solo samt i olika ensembler. För mer information se www.desireesaarela.fi

Marianne Maans är en professionell folkmusiker med rötterna i den Österbottniska fioltraditionen. Den finlandssvenska folkmusiken är hennes specialområde och hon jobbar mångsidigt som musiker, med olika projekt samt som pedagog. Marianne komponerar och arrangerar folkmusik för mindre ensembler och körer. Marianne uppträder solo eller i olika ensembler bl.a. tillsammans med musikerna Désirée Saarela-Portin, Sofia Lindroos, Maria Kalaniemi, Juulia Salonen samt olika projektgrupper.